Hoe wil je het hebben

Wat moet ik doen? Hoe wil jij het vanaf nu hebben?

Wat moet ik doen? Hoe wil jij het hebben?

Wat moet ik doen? wat moet ik doenZeg jij het maar. Hoe wil je dat je leven eruit ziet. Jij mag het nu zeggen. Weet je wel wat je wil? Wat wil je nu echt? Niet een klein beetje. Maar met elke cel van je lichaam. Vraag is niet ‘Wat moet ik doen’. Maar hoe wil jij het willen hebben? Hoe zie jij eruit. Waar woon je. In welke auto rijd je? Hoeveel geld heb je. Hoe laat sta je ’s morgen op. Wat doe je op een dag? Wat voor werk doe je überhaupt. Kortom. Jij moet weten waar je naartoe gaat. Waar werk je naartoe. Veel mensen hebben geen idee. Ze werken wel. Om de hypotheek te betalen misschien. Maar doen ze het werk echt graag? Als het antwoord daar op Ja. Is. Top! Blijf vooral zo doorgaan. Is het antwoord nee. Voor die mensen heb ik een tip. Stop daarmee.

Visualiseer jou toekomst.

Als je het precies weet hoe je er alleen nog maar naartoe te lopen. Die weg zal nog niet verhard zijn. Sterker nog. Op sommige stukken is het helemaal dichtgegroeid. Het lijkt alsof je er helemaal niet door kan. Op andere stukjes zijn er ontzettend scherpe takken. Waar je jezelf akelig aan open haalt. Maar ja, de plek waar je wil zijn is nou eenmaal aan de andere kant van het bos.

 

Doelen kunnen wijzigen.

Het is mogelijk dat je smaak veranderd. Op het moment dat je ouder wordt bijvoorbeeld. Misschien dat er andere dingen in je leven gebeuren waardoor je een andere koers zet. Dit mag ook allemaal. Let jezelf geen restricties op. Blijf niet te vast zitten en verleg de focus soms naar iets anders. Dit kan heel inspirerend zijn. Uiteindelijk moet je gewoon weten: hoe wil jij hebben.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *