lichaamstaal

Lichaamstaal en non-verbale communicatie.

Lichaamstaal vertelt de waarheid.

Lichaamstaal spreekt boekdelen. Wij zijn goed gedragspatronen te herkennen. lichaamstaalAls mens zijn we ongelooflijk goed in het analyseren van gedrag. In microseconden hebben we ‘door’ of het oprecht is wat de tegenpartij beweerd. Als hij zelf niet geheel overtuigd is, of niet alle gedachte staan in dezelfde lijn. Hoor je de twijfel in de stem. Intonatie bepaald voor groot deel het gevoel. Je kunt alles op verschillende manieren zeggen. We luisteren niet alleen naar de geluiden die uit iemands mond komen. Maar ook naar de toon waarop dit wordt gezet. Je kunt met je ogen dicht horen of iemand boos op je is of juist heel erg blij. Als je je ogen open doet tel je daar nog een de lichaamstaal bij op en je kunt feilloos de andere emotie oppakken. Lichaamstaal spreekt boekdelen.

Mensen keken ook naar.

[highlight color=” background_color=’#1abc9c’]Gedrag veranderen[/highlight] [highlight color=” background_color=’#1abc9c’]Weet je alles[/highlight]

Verraad jezelf niet.

Wie je bent zie je aan je gedrag. Gedachten brengen gedragingen met zich mee. Als een boef bij het vliegveld door de poortjes moet lopen. Pikt de douane opvallend gedrag er zo tussen uit. De boef denkt men zijn primaire gedachte teveel aan wat er mis kan gaan. Dat weerspiegelt in zijn gedrag. Je kunt iemand niet veranderen zeggen ze. Beïnvloeden gedrag van anderen is moeilijk. Maar wel degelijk mogelijk. Dit kan met verbeelding, suggestie en geloof. Gedrag is iets wat bij ons past. Dat maakt ons wie we zijn.

Lichaamstaal vertelt wie we zijn.

Een lijpe gast gedraagt zich lijp. Een lief meisje gedraagt zich lief. Beide vragen om een andere benadering. In het belevingswerelden zijn ze in hun leven ook als zodanig behandeld. Anders gedragen ze zich niet zo. Onderzoekers zeggen dat het merendeel van onze communicatie door ons lichaam gaat. Je houding tegenover anderen. Mogelijk wordt je houding veranderd als de hiërarchie in de groep veranderd.  Er komt bijvoorbeeld en collega man bij die intimiderend is. Of een vrouwelijk collega die intimideren is. Maar dan op een andere manier. Door op lichaamstaal en houding te letten. Kan je veel te weten komen.

 

Home » Lichaamstaal en non-verbale communicatie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *