Je bent wat je denkt

Je bent wat je denkt. Waar denk jij aan?

Je bent wat je denkt. Denk daaraan.

Je bent wat je denkt. Waar denk jij de hele dag aan? Wat houd jou mentaal bezig? Wat zijn de primaire gedachte waar je dagelijks aan denkt? Wist je dat de realiteit om je heen wordt gecreëerd door jou gedachten spinsels? Pas dus op met waar je aan denkt. De wereld om ons heen is zonder dat we dat dagelijks beseffen nogal complex. Iedereen doet elke dag alsof het leven doodnormaal is. Maar wat is het toch bijzonder wat wij als mens kunnen waarnemen. Onze zintuiglijke waarneming is door de evolutie tot in perfectie ontwikkeld. Prachtige innovatie van moeder natuur. Toch staan wij er als mens haast nooit bij stil.

Bewust van je waarneming.

Jouw waarneming betekent dat je zelf bewust bent van het feit dat je er bent. Dat je kunt horen en voelen. Bewegen en ervaren. Ruiken en ademen. Dat is het bewustzijn zelf. Onze hersenen houden ons enorm voor de gek. De informatie van alles is meer dan onze zintuigen kunnen waarnemen. Niks is iets. Onze hersenen maken een inschatting van wat we zien en sturen dit signaal door naar je hersenen. Die vertellen jou dan vervolgens wat je ‘ziet’. Datzelfde geldt voor al je andere zintuigen.

Dat zit tussen je oren.

je bent wat je denkt

Laten we aannemen dat dat zo is. Dan zit alles letterlijk tussen je oren en kun je er van maken wat je wil. Volgens de wetenschap praten we dan over materialisme. Wat kort gezegd inhoud dat alles om ons heen in ons hoofd zit. Jij bent jou niet. Jij bent een bewustzijn. Een bewustzijn die observeert. Als we daarvan uitgaan. Zitten we vaak te diep in onze ‘eigen wereld’.

Kies het beste voor jou.

Want je bent wat je denkt. De wereld zoals jij het ziet zo ervaart niemand anders dat. Twee mensen kunnen kijken naar dezelfde situatie zich er beide anders bij voelen. Het is een kwestie van perceptie. En jij kunt dan zelf kiezen welke perceptie voor jou het best uitkomt.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *