Hier en het nu

Hier en het nu. Realiseer je dat NU het beste moment is.

 Hier en het nu is het enige wat je hebt.

Hier en het nu. Dat is het enige wat je hebt. Er is alleen een nu. Er is alleen een tijdsbestek van dit moment. Vaak ben je met je gedachten in de toekomst of in het verleden. Je treurt over iets wat er gebeurt is. Je piekert over wat er gaat komen. Het helpt je allemaal niets. Althans, dat wordt door men gezegd. Persoonlijk denk ik dat piekeren wel goed is. Het klinkt misschien raar. Maar ik heb het idee dat daar vaak de oplossing van het probleem zit. Zonder wrijving geen glans. Zeggen ze toch? Is piekeren niet gewoon een negatief woord voor nadenken? Als ik een tijdje gepiekerd heb, maak ik daaruit wel conclusies op. Echter, het is gewoon overbodig.

Tik tak

Hier en het nu

Als we kijken een vlieg. Die al de hele dag door het raam probeert te vliegen. Dat gaat niet.  Hij weet niet dat hij nooit door het raam zal gaan vliegen. Weten wij dat piekeren nooit iets gaat oplossen? Is dat het dan? Ik heb ook niet alle antwoorden. Maar ik weet wel dat je altijd kunt terugkeren naar het NU. Want NU is er niets aan de hand. Op dit moment. Nu dat jij dit nu leest. Is er niks aan de hand. Je ademt nu terwijl je dit leest. Je bent er dus nu. En ik zal je zeggen. Het is altijd het hier en het nu. Toch lijkt het in ons leven dat alles om tijd draait.

Het is altijd hier en het nu

Want nu. Is het ook nu. Onthoud dat telkens wanneer je je weer druk maakt. Zit je over iets na te denken wat is het verleden is gebeurd. Of wat er in de toekomst moet gaan gebeuren. Je moet dan echt terugkeren naar het NU. Want NU is er niks aan de hand.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *