Alles wat je aandacht geeft groeit.

Aandacht geven aan het juiste. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Aandacht geven aan het juiste.

Aandacht geven. Focus. Waar leg jij de aandacht? Als je er niet op let dan zie je het niet. Het is er altijd geweest. Maar je hebt het nooit eerder gezien. Pas als je er bewust van bent. Kun je het zien. Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt. Iemand wees jou op iets. Hierna dacht je: Wat gek, is mee nooit opgevallen. En dat is helemaal niet gehad. Dat komt omdat de focus daar niet lag. Alles wat buiten jou aandacht omgaat wordt niet door jou opgemerkt. Hoe meer aandacht je geeft aan dingen die je niet wil. Dan krijg je meer dingen die je niet wil. Want alles wat jij aandacht geeft groeit.

aandacht geven

Dit klinkt een beetje als ‘the secret’. Daarin wordt dit ook gepretendeerd. En dat is het eigenlijk ook. Er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Waarom zou je gaan piekeren of jezelf druk maken. In zijn geheel, ongeacht waarover, heeft het geen enkele zin. Je moet anders gaan leren denken.

Bedenk je eigen realiteit.

Jij maakt jou realiteit. Geef aandacht aan hoe jij wilt dat de wereld eruit ziet. Dus jij bepaalt vanaf nu welk idee vanaf nu in jou realiteit past. Elk idee wat je vanaf nu hoort. Ga je keuren. Stel je voor: Je hebt voor jezelf zojuist een fantastisch leven gevisualiseerd. Je bent helemaal in opperste stemming. Je loopt naar buiten. Komt op straat iemand tegen. Je vertelt je verhaal. Op dat moment zegt hij. “Nee, denk niet dat dat je lukt.” Of: “Zover ben je nog niet!” Op het moment dat je zoiets hoort. Denk je er heel even aan. Probeer het hierna meteen te vergeten. Hoe vaker jij aan zijn zin denkt. Hoe meer je de mogelijkheid creëert om het in je realiteit toe te pakken. Des te meer je de kans loopt dat je gaat twijfelen. Is het wel echt zo?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *